Lucifer

Lucifer föddes den 23 maj 2003 utanför Södertälje, där vi genom en annons fick veta att han fanns. Tanken var att vi bara skulle åka och titta på de tre kattungar som fanns, men när vi kom dit och jag fick ta upp en av dom i famnen så var jag fast. Det första han gjorde var att lägga sig till rätta i min famn och somna, så jag släppte honom inte igen.

Idag har Lucifer växt upp till en rejäl herre på cirka sju kilo, och rasen... Ja, en riktig blandning av både bondkatt, siames, norsk skogskatt och utöver det en pappa som ingen vet vem han är. Han är inte långhårig men har en ordentlig fluffig underpäls, mörkrosa nos och gröna ögon. Idag bor han tillsammans med mig i Västerås och har gått från att vara inomhuskatt på landet till riktig storstadskatt.

Från början var kravet att han skulle bli utekatt, men efter en tids kämpande så blev det inomhus istället - han vågade aldrig gå ut ensam! Den enda gången han varit ute ensam hann han runt halva huset, i slagsmål med en annan katt och rakt in till veterinären dagen efter. Dock trivs han lika bra med att ligga inomhus och bara ta det lugnt, titta på fåglarna genom fönstren, mysa framför brasan samt gå i dusch och bastu emellanåt, så länge han själv får välja när han vill gå ut, vilket blir nästan dygnet runt under sommaren tillsammans med familjen.

Lucifer är ett namn som råkade passa väldigt bra då han har ett riktigt humör som kan vända snabbt i alla situationer. Mysstunder är inte hans starka sida, förutom under morgnar eller när det är läggdags (han följer våra rutiner till punkt och pricka), annars vill han att man pratar med honom men inte klappar alltför mycket.

Tre gånger om dagen får han sin specialmat (han har oftast hundra procent koll på tiden) men blir överlycklig om det bjuds till fest någon helg, där räkor, tonfisk och lax står överst på listan. Trots denna katts humör och envishet har jag lärt honom sitt, ligg och vänta vilket alltid är lika roligt. Tror nog att han är mer uppfostrad som en hund men då får det vara så, den här gamla hunden lär sig inte sitta på nytt.

Jag älskar dig Lucifer, du förgyller mina dagar med leenden.